Ungdomsträningen

IMG 0011  G2

Ungdomsträningen

Skerike golfklubb har en väl organiserad ungdomsträning. Redan från 6 års ålder kan man prova på golf hos oss. Vår anläggning är väl anpassad för all slags träning med range, övningsfält och putt- och chippinggreener. Samtidigt som vi har roligt när vi tränar lär vi oss grunderna inom alla golfslag, spelförståelse ute på banan, regler samt vett och etikett. En av våra största fördelar är vår 9-hålsbana där alla får prova på att spela golf på en riktig golfbana Alla ledare har gått ungdomsledarutbildning i golf och träningen är planerad av ledarna tillsammans med klubbens anställda tränare Fredrik Hellsten och Emil Madsen.

Målsättning

IMG 0012

Golf är roligt!

Skerike GKs träningsverksamhet sträcker sig, åldersmässigt, från de yngsta som är 6 år ända upp till de som är 25 år. I vår verksamhet umgås alla med både yngre och äldre. Då lär vi oss på ett enkelt och bra sätt att respektera varandra. Med den åldersmässiga bredd vi har krävs det många grupper. Ett av klubbens mål, när verksamheten är fullt utvecklad, är att vi har åtta träningsgrupper där sju av dessa har en året runt verksamhet. Då kommer även olika fysiska aktiviteter att erbjudas.

En målsättning är att deltagarna ska hitta förebilder inom klubben. Det kan vara en elitspelare, en inspirerande ledare eller en kompis. Alla är viktiga, då behåller klubben bredd och ur bredd kommer elit på ett naturligt sätt.

Utrustning

IMG 0015

Äger man ingen egen utrustning så går det bra att låna klubbor under träningarna. Vår utrustning är anpassade till barn och ungdomar. Det är väldigt viktigt att klubbornas längd och vikt är rätt. Är utrustningen felaktig är det tyvärr stor risk att barnen lär sig en felaktig sving som kan bli väldigt svår att lära om. Vill ni skaffa egna klubbor är det viktigt att ni får råd av ledarna eller klubbens tränare Emil Madsen och Fredrik Hellsten. I vår golfshop kan du köpa den utrustning som vi även lånar ut.

Avgifter och medlemskap

För att få vara med och träna i en grupp måste man vara medlem i klubben och som medlem spelar man även gratis på banan. Vill man inte bli medlem kan man lösa ett träningsmedlemskap för 100 kr. Då är barnen försäkrade under träningarna. Här kan ni läsa mer om medlemskap.

För de flesta grupperna måste man betala en träningsavgift, 600kr/år, för att få vara med och träna. Vad som gäller för de olika grupperna hittar du under repspektive grupps sida.
Avgifter för andra aktiviteter kan tillkomma.

Anmälan

Gruppindelningar och träningstider för respektive grupp hittar ni under menyn Utbildning - Ungdom. Ni anmäler er via den här länken Anmälan för juniorträning

Frågor

Välkommen till Skerike GK