Lördagen 5 okt spelades årets Mästarmöte av våra vinnare 2013.

Av årest totalt 29 vinnare kunde 18 vinnare ställa upp i något kyligt och mulet väder men med uppehåll.

Tävlingen var uppdelad i två delar. Första nio hålen spelades som en slaggolftävling och därefter en cut där de hälften av spelarna gick vidare till en shot-out tävling.

Första nio hålen vanns Lena Skoglund, Skerike Gk, och Alexander Carlsson, Hagge GK, kom på andra plats. Resultatlistan finns på Min golf.

Utslagstävlingen regler är att man går vidare så länge man gör sitt par eller bättre. Denna tävling startade på hål 10 och redan efter hål 12 var det endast tre spelare kvar:

De spelare som gick vidare var Lena Skoglund  s-hcp 27 ,vinnare av golfhäftet Trophy. Lennart Boväng s-hcp 9 ,vann KM H55. Martin Petersson s-hcp 31 från Järfälla GK, vann C-klassen i Nationaldagstävlingen. Dessa tre spelade spelade på sina handicap hela vägen och ingen särskiljning kunde avgöra tävlingen förrän på hål 18 där Lennart missade sin putt för att gå vidare. Lena och Martin gick nu vidare på hål 1. Tillsammans med Tävlingsledning bestämde de att den spelare som gjorde bästa nettoresultatet på hålet skulle vinna. Hål 2 blev oavgjort och på hål 3 gjorde Lena 3 slag netto och Martin 2 slag netto vilket innebar att han blev årets Mästare på Skerike GK.

Martin började sin golfkarriär förra året och han har ett bra facit så här långt i sin tävlingskarriär han har spelat två tävlingar och vunnit båda - båda på Skerike, Nationaldagstävlingen och Mästarmötet. Vi hoppas att Martin kommer tillbaka till Skerike GK och spelar fler tävlingar nästa år.

TK tackar alla tävlande för denna säsong och hoppas att fler kan vara med på Mästarmötet nästa år.

Ett stort grattis till Martin!

Mästarmötet 2013