Skandia Tour Riks

Under helgen24-25/8, har det spelats Skandia Tour Riks på Skerike GK. Där Filip Eckerborn, Skerike GK, och Annelie Sjöholm, Västerås GK segrade sina klasser.

Innan Filip gick ut och spelade under lördagen ville han ha revansch på både sig själv och banan efter KM, där en besviken och missnöjd Filip missade vinnarcirkeln.Efter första varvet under lördagen inledde Filip med att gå första nio hålen på fina 31 slag, -4, och såg ut att tillsammans med Valter Andersson, Bro-Bålsta, som också var fyra under par efter nio hål, kunna hota banrekordet som är 64 slag. Dock höll det inte hela vägen för Filip som gick sista nio 3 över par och slutade på -1 och fem slag efter Valter som kom runt på mycket fina 66 slag. Efter en välbehövlig lunch och vila gick Filip ut på banan för att revanschera sig och revansch kan man ju säga att han fick, efter nio hål på andra varvet hade han endast behövt 29 slag, -8! Enda hålet som han inte gjorde birdie på var det 17.e där han tyvärr missade en relativt kort för birdie. Inför sista behövde han gå ett under par för att säkra ett nytt banrekord och med största säkerhet ha en betryggande ledning inför söndagens spel. Inför sista hålet var han -9 och banrekordet såg ut att få en ny ägare. På inspelet höll han på sänka för en eagle och en ordentlig putsning av banrekordet, birdieputten som följde missades tyvärr med minsta marginal och i bara farten så missades parputten. Kanske var det lite nerver som spökade, istället för att själv ha banrekordet så tangerade han det tidigare för andra gången. Kommer det bli en tredje gång gillt för Filip?

Tredje varvet avslutades med en riktigt bra 67:a och en riktigt bra spelad tävling med resultaten 71-64-67. Ett stort grattis till Filip som tog revansch på sig själv och banan och segrade stort i tävlingen.

I tjejklassen var det betydligt mer spännande. Där ledningen växlade fram och tillbaka mellan Annelie Sjöholm, Västerås GK, Johanna Samuelsson, Täby GK, under sista dagen. Annelie startade första dagen med en bra 72:a och följde upp den med en lite tyngre 80:a. Efter första dagen så ledde Annelie på 152 slag tätt följd av 5 spelare inom 3 slag. Det här gjorde att inget var klart inför söndagen spel där vad som helst skulle kunna hända. Efter första nio hålen spelade så hade ledningen växlat och Johanna ledde med tävlingen med två slag och de flesta trodde att Johanna skulle knyta igen säcken på de sista nio hålen. Annelie hade helt andra tankar om detta och gick de sista nio hålen 3 under par och vann till sist hela tävlingen med 3 slag.

Under helgen så spelades banan under toppenförhållanden med ingen vind, strålande sol och fairways och greener i otroligt bra konditon. Scorerna under helgen visar detta samt att spelarna under den här tävlingen visade hög standard i sitt spel. När man tittar på resultaten över hela tävlingen så var det otroligt bra resultat, 38 ronder på par eller bättre.

Vinnarscorerna på de andra spelplatserna var den här veckan Alvesta GK +2, Delsjö - 11, Skerike -12. Flickklassen Alvesta 224, Delsjö 227, 222

Skerike GK vill tacka alla inblande under helgen, ingen nämd ingen glömd. Ni gjorde ett otroligt bra jobb!

Lite info om hur Skandia Tourens upplägg

Hela Skandia Tour är uppbyggd som en tävlingsstege för juniorer mellan 13-21 år. Stegen ser ut enligt följande Skandia Tour Distrikt, Skandia Tour Regional, Skandia Tour Riks och slutligen Skandia Tour Elit. Under en tävlingsomgång, där man spelar på alla nivåer samtidigt över hela Sverige, erbjuds spelarna olika spelplatser. Beroende på vilken nivå man spelar på så kommer antalet spelplatser variera. Spelar man på Skandia Tour distrikt är det mellan 10-15 platser, Skandia Tour Regional 9 platser, Skandia Tour Riks 3 platser och Skandia Tour Elit 1 plats.