Välkommen som medlem

Varför inte passa på att bli medlem i Skerike GK nu! Som fullvärdig eller vardagsmedlem spelar du fritt även på Västerås GK.

Ring Anders Gillner, 021-510 80 om du har frågor. Nedan följer lite frågor och svar om samarbetet.

Skerike har under flera år haft samarbeten med andra klubbar. Det har framför allt varit medlemmar med spelrättsaktie som har haft möjligheten att köpa ett kort för 1100 kr och sen spelat fritt på olika samarbetsklubbarna. Till 2013 riktar vi in oss på ett samarbete med Västerås GK där fler medlemmar får fri tillgång till deras bana och allt ingår i årsavgiften! Nedan följer lite frågor och svar angående samarbetet.

För vilka gäller överenskommelsen?
-Fullvärdig seniormedlem med eller utan aktie/kapitalinsats
-Vardagsmedlem med eller utan aktie/kapitalinsats

Vad innebär överenskommelsen för medlemmen?
-Berörda medlemskategorier spelar fritt på varandras banor inom ramen för de villkor som gäller för sin medlemskapstyp. Fullvärdig medlem, inga begränsningar. Vardagsmedlem spelar fritt på vardagar före kl. 15:00. Andra tider betalar man 220 kr i greenfee

Varför gäller överenskommelsen inte alla medlemmar (juniorer, yngre seniorer)?
-Just nu skiljer det för mycket mellan klubbarnas avgifter och villkor för dessa kategorier. Skolungdomar spelar däremot gratis på vardagar på alla banor i distriktet under sommarlovet.

Hur mycket kostar årsavgiften?
-Ni hittar årsavgifterna här.

Kommer Skerike delta i samarbetet 1000-kortet?
-Nej.

Är ni rädda för överbeläggning av någon bana?
-Nej, vi ser det som att vi ökar tillgängligheten. Vi hoppas givetvis attrahera nya medlemmar men båda klubbarna har god marginal till sina respektive medlemstak.

Kommer in införa spelgaranti?
-Nej inte första året. Vi jobbar för att koordinera klubbarnas tävlingsprogram. Däremot är det svårt att koordinera västmanlandsserier, hösttour, företagsgolf och seniorgolf.

Jag kommer inte att spela på den andra banan. Kan jag betala en lägre avgift?
-Det fria spelet ingår i årsavgiften och det finns ingen tanke på att införa ett nytt medlemskap för spel på en bana. Skerike har fortfarande lägre avgifter än klubbar i Västerås.

Spelar det någon roll vilken klubb man blir medlem i?
-Nej, du spelar givetvis fritt på båda banorna oavsett klubbtillhörighet. Klubbarna fortsätter att vara enskilda klubbar. Det innebär t ex att man fortsätter att få information/erbjudanden från sin hemmaklubb.

Får jag delta i den andra klubbens seniorgolf, damgolf eller klubbmästerskap?
-Inte KM. Vad gäller seniorgolf och damgolf ska klubbarna informera medlemmarna innan säsongen börjar vad som gäller. Man spelar fritt på båda banorna men man är inte medlem i båda klubbarna

Hur gör klubbarna upp ekonomiskt?
-Klubbarna delar på den totala intäkten för nya medlemmar vars kategorier ingår i samarbetet. Från det datum överenskommelsen startar tills dess att det eventuellt avbryts.

Hur länge gäller överenskommelsen?
-Ett år i taget. Utvärdering sker efter varje år. Beslut om fortsättning tas innan första delen av årsavgiften förfaller. I Skerikes fall sista oktober.

Vad händer om klubbarna inte kommer överens och bryter överenskommelsen?
-Medlemmarna informeras och väljer själva hur de vill göra med sitt medlemskap. Vid snedfördelning av antalet nya medlemmar forsätter klubbarna att dela på den totala intäkten under tre år.

Kommer ni börja samarbeta inom något annat område t ex personal och maskinpark?
-Klubbarna har en regelbunden dialog. Frågan om fortsatta samarbeten diskuteras givetvis men inga beslut är tagna.